Curriculum

Ryhdyin vapaaksi kirjailijaksi 35 vuotta sitten. Sitä ennen ehdin kokeilla 50 muuta ammattia laivan kansimiehestä viinikellarin hoitajaan ja tarkkailuluokan opettajasta tietokoneiden ohjelmistojen suunnittelijaan. Myös asuinpaikkoja kertyi vaellusvuosieni aikana kymmeniä; useimmat niistä sijaitsivat Suomessa, jotkut Tanskassa ja Ruotsissa ja vähän muuallakin.

Kirjailijana olen julkaissut runsaat 30 teosta: romaaneja, runo- ja aforismikokoelmia, esseekokoelmia, näytelmiä ja filosofisia teoksia sekä toimittanut ja suomentanut lukuisia kirjoja, mm. Søren Kierkegaardin tuotantoa. Olen osallistunut kymmenien kirjallisuutta ja filosofiaa käsittelevien radio- ja tv-ohjelmien suunnitteluun ja toteutukseen.

Olen toiminut kolumnistina Keskisuomalaisessa, Aamulehdessä, TV1:ssä ja useissa muissa medioissa sekä työskennellyt sanataiteen ja luovan kirjoittamisen opettajana mm. Topelius-akatemiassa, Päätalo-instituutissa, Jyväskylän yliopistossa, Tampereen yliopistossa ja Teatterikorkeakoulussa sekä filosofian opettajana Turun yliopistossa, Nordiska Konstskolanissa, Vapaassa taidekoulussa ja Valamon opistossa.

Filosofin koulutukseni olen hankkinut Helsingin yliopistosta ja Kallion kaduilta.

Kuva: Sami Feiring